top of page
wijngaard

Solaris

Solaris (300 stekken) is een wit druivenras dat in 1975 ontwikkeld is door het Weinbau-instituut te Freiburg, voortgekomen uit de kruising van Merzling en Geisenheim.  Hiermee een verre verwant van de Riesling en Pinot-gris.  De naam Solaris is afgeleid van “solar” de zon, vanwege haar kracht en vroegzomerse rijpheid.  In koelere wijnbouwstreken, zoals het onze bijvoorbeeld geeft de druif toch nog hoge suiker- en lage zuurgehaltes.

Vrouw bij wijngaard

Souvignier Gris

Souvignier Gris (300 stekken) is een kruising van Bronner (een witte druif) en Cabernet Sauvignon (een blauwe druif).  Het is geen echte witte druif maar eerder met een grijze tint. Qua smaak lijkt deze druif op de Sauvignon Blanc.

druiven

Johanniter

Johanniter (300 stekken) is een witte druif met een uitstekende wijnsmaak, een redelijk goede resistentie en een gezonde, krachtige groei. Het blad en de groeiwijze lijken wat op het moederras Riesling. Het is een kruising van Riesling, Seyve-Villard, Rulander en Gutedel.

Bladeren van de wijnstok

Monarch

Monarch (600 stekken) – is een rood nieuw ras, met een vrij fruitige, kleurintensieve wijn en hoge opbrengst. De wijnen zijn krachtig met een goed tanninestructuur.  Monarch is een kruising tussen Dornfelder, Merzling, Zarya Severa en Muscat Ottonel.

Schermafbeelding 2021-02-04 om 19.36.51.
bottom of page